KTGlass – Ahogy kezdődött

Kamion fékfelújítástól a szélvédő javításig

Kiss Tibi vagyok, szélvédőjavító mester, a KTGlass alapítója és névadója. 1995-ben kezdtem vállalkozni, kényszervállalkozóként, mint oly sokan. A kamionok világában dolgoztam akkoriban, fékfelújítással foglalkozott a cégem. Kisebb-nagyobb buktatók voltak az évek során, de sose alakult úgy a helyzet,hogy abbahagyjam. Társak jöttek, mentek a cégem körül, de valahogy egy idő után mindig kiderült, hogy nem passzolnak a vélemények. Így búcsút intettünk egymásnak.

Évekig küzdöttem a kamionos világban, egészen 2019-ig. Ekkor hátrahagyva a monstrumokat, úgy döntöttem, megpróbálom a kisebb autókkal, de nem a szerelőaknában.

Belföldi fuvarozásba kezdtem 3,5t kisteherautókkal.

Így a szerelésből átpártoltam a vezetésre. Közel egy évig ültem a volán mögött, míg egyszer vezetés közben az egyik autóm szélvédőjére kavics pattant. Furgonról lévén szó és munkaeszközömről, az első utam egy szélvédőjavítóhoz vezetett. Illetve vezetett volna, ha találok valakit a környezetemben. Elég nehéz volt szélvédőjavító szakembert találni, de kicsit messzebb nagy nehezen sikerült olyat, aki vállalta is a javítást.

Kiss Tibi szélvédőjavító mester

Ekkor fogalmazódott meg bennem, hogy miért ne foglalkozhatnék én is a sérült szélvédők javításával.

Belevetettem magam az előkészületekbe. Kerestem kontaktot, hol tudnék szélvédőjavító szerszámot venni, hol tudnám a szakmát elsajátítani. Mivel iskolában ez a szakma nem elérhető, ezért egy régi motorostól tanulva, majd saját otthoni gyakorlásommal maximális tudásra téve szert, álltam neki szélvédőt javítani.

Rengeteg utána olvasás, tanulás, videonézés és nem utolsó sorban bontóban vásárolt szélvédőkön való gyakorlás van mögöttem, hogy a hozzám érkező ügyfelek maximális elégedettséggel induljanak tovább a javított szélvédővel az útjukra.

Amikor már biztos voltam a dolgomban, jött a következő lépcsőfok. Hogy ismerjen meg az autóval rendelkező ügyfél, hogy jusson el hozzá az információ ami hozzám vezeti? Ehhez egy jól csengő névre is szükség volt.

Az első névötlet egy csillag alakú sérülés és a jól ismert régi szélvédős cég második szótagjából alakult ki. Hisz jól csengő nevet kerestem, ez az volt. Ekkor cégem a StarGlass fantázia nevet kapta. Ezután kezdtem felépíteni a közösségi média jelenlétemet majd a weboldalt. Ha a szélvédő sérülésre kattint átjut az első weboldalmra.

A műhely

Így megkezdtem szélvédőjavító tevékenységemet StarGlass fantázianévvel és először az ügyfelek hívására házhoz mentem, vagy a saját otthonomban fogadtam őket. Kerestem a helyem, hol lehetne a legalkalmasabb terület a szolgáltatásom számára. Próbálkoztam Tesco parkolókban, elsősorban Csepelen, ami eléggé kiaknázatlan terület volt a szélvédőjavítás terén. Sajnos elutasították a kérelmemet, amit nem nagyon értettem, hogy miért, de nem tehettem ellene semmit. Újra kezdődött a hely keresése, ami alkalmas lehet egy szélvédőjavító műhely számára, valamint szolgáltatásbővítésre is.

Ugyanis nem álltam meg csak a szélvédőjavításnál… de a többi szolgáltatásról később.

Végül hosszas keresgélés után megtaláltam a megfelelő helyet, hogy fel tudjam építeni a szolgáltatásomat, Szigethalmon, a Mű út 222. szám alatt. Forgalmas útvonalon, a telephelyen működő benzinkút is vonzotta az autósokat. Úgy gondoltam, hogy ennél nem is találhatnék megfelelőbb helyszínt. Itt kezdtem el felépíteni a szélvédőjavító és fényszórópolírozó műhelyemet.

“Kerestem a helyem, hol lehetne a legalkalmasabb terület a szolgáltatásom számára.”

Már a készre épített műhelyben vártam az ügyfeleket. Persze nem ölbe tett kézzel. Folyamatosan mentek a „reklámok”, a hirdetések minden felületen, hogy minél több emberhez eljusson, hogy mivel is foglalkozunk.

A hely már megvolt, igaz a fantázianéven még gondolkodtunk. Mi lehet a legmegfelelőbb, ami utalást tesz a Kiss Tibi névre?

Volt, hogy Kiss Tibiként reklámoztam, ment a StarGlassos reklám, és egy idő után a nagy agyalás közben beugrott egy szintén jól csengő rövidítés, ami nem más, mint a KTG. Ha nagyon feszegetni szeretnénk a rövidítés értelmét, nem más, mint a Kiss Tibi Garage.

Így hát ez maradt a végleges megoldás, amit láttok a különböző közösségi média felületeken. Többek közt a YouTube csatornánkon, ahova ha feliratkoztok, első kézből juthattok hozzá az általunk nyújtott szolgáltatások képeihez, videóihoz, valamint a Facebook felületünkön is nyomon követhetitek a tevékenységeinket.

“Már a készre épített műhelyben vártam az ügyfeleket”